„Orkla“ darbuotojai švarindami pajūrį rado sprogmenį

Kuršių Nerijoje vykusios gamtos švarinimo akcijoje dalyvavę 5 Lietuvoje veikiančių Norvegijos koncerno „Orkla“ įmonių darbuotojai surinko tiek šiukšlių, kad ištempti iš pajūrio perpildytą traktoriaus priekabą prireikė papildomos technikos. Netikėčiausias radinys – mokomasis sprogmuo, kurį išsivežė Neringos policijos pareigūnai.

Paskyrę dvi darbo dienas gražiam tikslui, įmonių „Orkla Care“, „Orkla Foods Lietuva“, „Minordija“, „Vilniaus margarino gamykla“ ir „Margiris“ darbuotojai dėmesį skyrė ne įprastiniams savo darbams, bet socialinei atsakomybei įgyvendinti.

Kuršių Nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser atkreipė dėmesį, kad visos surinktos šiukšlės – ne parko lankytojų palikimas, o išmestos į krantą jūros bangų. „Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcija labai džiaugiasi sulaukdama talkininkų, atvažiuojančių ne vien pramogauti, bet ir prisidėti prie mūsų darbų, – sako parko direktorė Aušra Feser. – Talkininkai labiausiai laukiami pavasarį, kai parko tvarkymo darbų ypač daug. Labai tikimės, kad ši koncerno „Orkla“ darbuotojų akcija nebus vienkartinė, o taps gražia kasmetine tradicija“.

Talka

Akciją surengusios 5 Lietuvoje veikiančios ir 130 darbuotojų turinčios koncerno „Orkla“ įmonės atstovauja maisto papildų, greito apyvartumo prekių gamintojams ir platintojams, tiekia žaliavas konditerijos ir duonos gaminiams. Jų prekių krepšelyje yra 30 gerai žinomų prekinių ženklų ir per 3 tūkst. skirtingų produktų. Bendrovės savo pavyzdžiu ragina ir kitas rūpintis mūsų ateitimi.

Švarindamos Baltijos pajūrį šios įmonės siekia prisidėti prie visam pasauliui aktualaus 2015 m. Jungtinių Tautų priimto dokumento „Keiskime mūsų pasaulį: Darnaus vystymosi darbotvarkė iki 2030 metų“ , kuriame  nustatyta 17 darnaus vystymosi tikslų. Koncernas „Orkla“ savo tvarumo strategijoje 2020-2025 metams nustatė keturias pagrindines sritis, kurioms bus skiriama daugiausia dėmesio: maistui ir sveikatai, maisto saugai, atsakingam tiekimui ir aplinkosaugai. Bendradarbiaudamos tarpusavyje koncernui priklausančios įmonės vadovaujasi „One Orkla“ strategija ir taip stiprina grupės ilgalaikį konkurencingumą.

„Kiekvienai įmonei svarbu ne tik sukurti kuo sėkmingesnį verslą, bet ir atsižvelgti į tai, kokioje aplinkoje ji veikia ir kaip galėtų ją pagerinti. Pagalvojome, kad susivieniję galėsime nuveikti kur kas daugiau, todėl šioje akcijoje dalyvavo net 50 darbuotojų. Kaip ir bet kuriame versle, taip ir tokiuose darbuose, kaip gamtos švarinimas, naudinga turėti sėkmingus partnerius,“ – įsitikinęs „Orkla Foods Lietuva“ ir „Vilniaus Margarino Gamyklos“ generalinis direktorius Darijus Taraila.

Lietuvoje veikiančios koncerno „Orkla“ įmonės ypač atsakingai vykdo aplinkosaugos įsipareigojimus. „Pavyzdžiui, „Möller’s“ žuvų taukai gaminami tik iš griežtai reglamentuotais ir gamtą tausojančiais būdais sužvejotų žuvų, – sako įmonės „Orkla Care“ generalinė direktorė Jūratė Piragienė. – Tai patvirtina ir turimas „Friend of the Sea“ sertifikatas. Žaliava fabriką pasiekia ypatingai šviežia, nuo žuvies sugavimo iki pristatymo į fabriką praeina vos 3 valandos, ilgiausias terminas – 24 valandos. Todėl vartotojus pasiekia aukščiausios kokybės patikimiausi ir išgryninti produktai, kurių kokybė gamybos procese tikrinama net 8 kartus“.

„Mūsų įmonė iš 2016-2018 „OFI Baltic“ grupės tvarumo tikslų ypatingai daug dėmesio skiria sveikos gyvensenos skatinimui: klientams siūlome į asortimentą įtraukti gaminių be glitimo, dalyvaujame „Rakto skylutės“ iniciatyvoje. Nuolat kuriame sveikesnių produktų receptus, plečiame produktų be „E“ asortimentą bei skatiname organinės, su mažiau cukraus, druskos ir sočiųjų riebalų produkcijos vartojimą“, – sako UAB „Minordija“ generalinis direktorius Audrius Mackevičius.